Vestjyderne stadigt klart i front.

10-03-2008

Eftersøgningssæsonen 2007/08 blev igen en rekordsæson for Schweiss-registret med næsten 13.000 eftersøgninger på landsplan, hvilket er en fremgang på 12% i forhold til den tidligere rekordsæson 2006/07.
Bukkejagten 2007 gav et mindre fald på 9% i forhold til 2006, hvilken formentligt skyldes det våde vejr m.v. Men som tidligere beskrevet [her] gav 2007 en voldsom stigning på 21% i antallet af trafikeftersøgninger.
Hvor stigningen dog har været størst har været i efterårsjagtsæsonen 2007/08. Her steg eftersøgningsandelen med 22%, hvilket er særdeles glædeligt. Som det blandt andet blev beskrevet i Schweiss-rapporten 2006/07 har der altid været en større tendens til at få eftersøgt i bukkejagten end om efteråret. Med denne stigning vil denne tendens forhåbentlig blive mindre.
Udviklingen.jpg
Stigningen i eftersøgningsmængden er størst i Jylland og på Bornholm, hvorimod Vest- og Sydsjælland rent faktisk er gået tilbage i antal jagteftersøgninger. Stigningen har dog været størst i det tidligere Ringkøbing amt, hvor mængden af efterårsjagteftersøgninger er steget med 33%. Det paradoksale i dette er rent faktisk ,at vestjyderne i Ringkøbing amt, altid har eftersøgt mest i forhold til udbytte. I jagtsæsonen 2005/06 eftersøgtes således 10% af det samlede hjortevildtudbytte, men siden da er jagteftersøgningsmændgden fortsat steget som figuren viser.
Det skal understreges at stigningen i eftersøgninger ikke afspejler dårligere moral blandt jægerne, men derimod, at i hvert fald mange jyske jægere, lever efter devisen: Dyret er ramt indtil det modsatte er bevist af en legitimeret schweisshundefører.
-MF-